Magazine 2 jaar Lekker Bezig

Wethouders als meesterbakkers bij tweejarig jubileum

Van misbaksels tot ware kunstwerken, de eindresultaten van de workshop Heel Lekker Bezig Bakt toonden het allemaal. Wethouders Stephan Brandligt en Raimond de Prez bakten ijverig mee bij Firma van Buiten tijdens het jubileum van de collectieve dagbestedingsvoorziening Lekker Bezig. De wethouders kregen daarnaast de eerste exemplaren overhandigd van het glossy magazine dat speciaal voor het tweejarig jubileum is uitgebracht.

 

Download hier de glossy: Magazine 2 jaar Lekker Bezig

De uitdaging waar Stichting Stunt, Doel Delfland en Firma van Buiten in 2015 voor stonden was om een voorziening te ontwikkelen waar een brede groep Delftenaren kan participeren en deze zo laagdrempelig mogelijk inrichten. Gezamenlijk ontwikkelden zij de dagbestedingsvoorziening Lekker Bezig.

Dat de behoefte aan zo’n voorziening groot is, blijkt uit de cijfers: twee jaar na de start zijn er 118 inwoners van Delft die – op vrijwillige basis - deelnemen. Gezamenlijk werken zij ruim driehonderd dagdelen per week binnen Lekker Bezig. Zij willen iets betekenen voor hun omgeving én voor Delft.

Wethouders Brandligt en De Prez namen de eerste exemplaren in ontvangst van ‘Lekker Bezig, een sociaal magazine’. In dit magazine worden de achtergronden van Lekker Bezig beschreven, vertellen deelnemers wat Lekker bezig voor ze betekent en worden de resultaten van het klanttevredenheidsonderzoek gepresenteerd. “Natuurlijk staat deze glossy ook symbool voor de trots die we voelen dat we dit met z’n allen voor elkaar gebokst hebben”, aldus Marc Boekenstijn van Stichting Stunt en Lex Rutgers van Doel Delfland. “Daarnaast blijft Lekker Bezig in ontwikkeling, bijvoorbeeld door het aanhaken van Hoeve Biesland als vierde partner binnen Lekker Bezig in 2018.”  

De wethouders Stephan Brandligt en Raimond de Prez komen zelf ook aan het woord in het magazine. De Prez zegt daarin: “Het mooiste vind ik dat je met dit project iets creëert waardoor meer mensen dan voorheen sneller een plek hebben om naar toe te gaan.”