Firma van Buiten

Bij Firma van Buiten is catering altijd een feestje! Naast catering houden we ons ook bezig met horeca productiewerk voor bedrijven. Arbeidsreïntegratie staat bij deze activiteiten voorop.

Firma van Buiten is een leerwerkbedrijf. Bij Firma van Buiten werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt; mensen met een WWB uitkering van de Gemeente Delft, een PGB budget, een WAJONG uitkering, schoolstagiairs van veelal praktijkscholen, mensen met een taakstraf vanuit de Reclassering en diverse vrijwilligers. Alle deelnemers hebben bij Firma van Buiten een leerwerkplek om weer een stukje dichter bij de reguliere arbeidsmarkt te komen. Een plek waar je kan ontwikkelen! 

Activiteiten

Horeca

Keuken
Bij Firma van Buiten wordt vier dagen per week gewerkt in een grote keuken. In de keuken worden verschillende producten gemaakt voor andere horecabedrijven in de buurt en voor onze catering. Van het bakken van taarten, koken van soepen, beleggen van broodjes, maken van hapjes, noem maar op!

Catering
Bij Firma van Buiten verzorgen we verschillende opdrachten voor zowel bedrijven als particulieren. Feesten en partijen, bedrijfsdiners, lunches en meer. Bij de catering verzorgen we vaak niet alleen het eten maar ook de bediening. We komen hierbij op verschillende plekken en werken op wisselende tijden.

Lesprogramma's

HACCP
Hygiëne is heel erg belangrijk in de Horeca. Hiervoor is een code geschreven die erg belangrijk is om te kennen. Bij Firma van Buiten wordt hier les in gegeven. 

Warenkennis
Binnen de keuken is het belangrijk om alle producten te kennen waar je mee werkt. Zo wordt er les gegeven in alle verschillende soorten producten en grondstoffen er zijn en wat je hiermee kan doen. Denk aan lessen vis fileren, kruiden proeven, blind proeven, wijnles, etc.

Activiteiten in onze Buitengewone projecten

Het Buurtkippenhok
In het Hof van Delftpark heeft Firma van Buiten de dierenweide overgenomen. De dierenweide is omgedoopt tot Buurtkippenhok. Inmiddels scharrelen er meer dan 80 dames rond tussen een aantal pauwen, kalkoenen en geitjes. De dames leggen elke dag een vers eitje en deze worden weer verkocht bij Delftse Molen de Roos. Firma van Buiten helpt bij het onderhoud, de verzorging van de dieren en de verkoop van de eitjes. 

Bekijk ook de activiteiten van:

Contactpersonen

Nienke Props

Nienke Props

info@lekkerbezigdelft.nl
06-20598194