Firma van Buiten

Firma van Buiten is een cateringbedrijf waarbij veel met producten uit de streek wordt gewerkt. Naast catering houden wij ons ook bezig met horeca productiewerk voor bedrijven. Arbeidsreïntegratie staat bij deze activiteiten voorop.

Logo Firma van BuitenFirma van Buiten is een leerwerkbedrijf. Bij Firma van Buiten werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt; mensen met een WWB uitkering van de Gemeente Delft, een PGB budget, een WAJONG uitkering, schoolstagiairs van veelal praktijkscholen, mensen met een taakstraf vanuit de Reclassering en diverse vrijwilligers. Alle deelnemers hebben bij Firma van Buiten een leerwerkplek om weer een stukje dichter bij de reguliere arbeidsmarkt te komen. Firma van Buiten streeft ernaar om de afstand naar de arbeidsmarkt een stuk kleiner te maken.

Activiteiten

Horeca

Keuken
Bij Firma van Buiten wordt 4 dagen per week gewerkt in een grote keuken. In de keuken worden verschillende producten gemaakt voor andere horecabedrijven in de buurt en voor onze catering. Van het bakken van taarten, koken van soepen, beleggen van broodjes, maken van kleine hapjes, noem maar op!

Catering
Bij Firma van Buiten verzorgen we verschillende opdrachten voor zowel bedrijven als particulieren. Zo bakken we de taart voor de verjaardag van Oma maar doen we ook voor bedrijven een diner verzorgen voor 200 personen. De catering is erg breed, lunches, buffetten, diners, recepties, feesten en partijen. Bij de catering verzorgen we vaak niet alleen het eten maar ook de bediening. We komen hierbij op verschillende plekken en werken op wisselende tijden.

Lesprogramma's

HACCP
Hygiëne is heel erg belangrijk in de Horeca. Hiervoor is een code geschreven die erg belangrijk is om te kennen. Hierin wordt bij Firma van Buiten les gegeven. Daarnaast wordt dit ook veel op de werkvloer zelf besproken.

Warenkennis
Binnen de keuken is het belangrijk om alle producten te kennen waar je mee werkt. Zo wordt er les gegeven in alle verschillende soorten producten en grondstoffen er zijn en wat je hiermee kan doen. Denk aan lessen vis fileren, kruiden proeven, blind proeven, wijnles, etc.

Activiteiten in onze Buitengewone projecten

Het Buurtkippenhok
In het Hof van Delftpark heeft Firma van Buiten de dierenweide overgenomen. De dierenweide is omgedoopt tot Buurtkippenhok. Inmiddels scharrelen er meer dan 80 dames rond tussen een aantal pauwen, kalkoenen en geitjes. De dames leggen elke dag een vers eitje en deze worden weer verkocht in het Kistje vol Smaak. Firma van Buiten helpt bij het onderhoud, de verzorging van de dieren, verkopen van de eitjes, etc.

Bekijk ook de activiteiten van: