Stichting Stunt

Stichting Stunt is de Delftse organisatie voor re-integratie en activering. In samenwerking met de gemeente Delft bieden we leerwerktrajecten en activiteiten aan voor een grote groep Delftenaren.

Logo Stichting StuntStichting Stunt is gevestigd in het Upcycle Centrum op onze nieuwe locatie aan de Vulcanusweg 307. In onze leerwerkbedrijven wordt gewerkt aan duurzame producten. Ook op diverse andere plekken in de stad verzorgen we diensten op maatschappelijk, cultureel en toeristisch gebied.

De Houtwerkplaats, het Naaiatelier, Lunchroom aan de Schie, de Canal Hopper, de UpcycleWerkplaats, het Prinsenkwartier, met de variatie aan leerwerkbedrijven is Stunt echt van alle markten thuis. Dit betekent een ruime keuze aan activiteiten, bekijk ze hieronder. Je bent van harte welkom! 


Activiteiten

Leerwerkbedrijven in de stad

Canal Hopper Delft
Vijf fluistersloepen varen inwoners en toeristen door de grachten van de Delftse binnenstad. Deelnemers zijn schipper en gastheer/gastvrouw aan boord en verzorgen het onderhoud aan de sloepen.  Verder helpt Canal Hopper Delft bij het schoonhouden van de grachten door het opvissen en afvoeren van drijfvuil. Kijk ook eens op de website van Canal Hopper Delft

Prinsenkwartier/Kadmium
In het Prinsenkwartier verzorgt Stichting Stunt een deel van de facilitaire dienstverlening, wordt geholpen bij het op- en afbouwen van exposities en de andere activiteiten en worden hand- en spandiensten verricht bij lezingen en manifestaties.

PlusKlus
Dit klussenbedrijf voert laagdrempelige werkzaamheden uit in de sociaal zwakkere wijken in Delft, brengt voorzieningen aan waardoor ouderen langer in hun eigen woning kunnen blijven wonen en voert opdrachten uit voor de Delftse woningcorporaties Woonbron en Vestia.

Leerwerkbedrijven in ons Upcycle Centrum aan de Rotterdamseweg 404

BikeRecycle
Fietsenwerkplaats waar zwerffietsen uit de Delftse regio worden opgeknapt en voor een laag bedrag worden verkocht aan studenten en Delftenaren met een kleine beurs.

De Werkplaats
Onze houtwerkplaats waar mooie  producten worden gemaakt van rest- en sloophout, van kratjes en kistjes tot meubels op maat. Afnemers zijn allerlei bedrijfjes en organisaties in Delft (Kistje vol Smaak, KeK, Delft Marketing, Rode Rozen en Tortilla’s etc.) en daarbuiten. Kijk ook eens op de website van De Werkplaats

Naaiatelier
In het naaiatelier worden allerlei producten gemaakt van restmateriaal, ondermeer voor Mirte Creatieve Stoffering, een aantal Delftse winkeltjes en eetgelegenheden en particulieren.   

Lunchroom aan de Schie
Een heerlijke lunchlocatie met terras aan het water. Hier wordt gekookt voor en door deelnemers aan de verschillende (dagbestedings)activiteiten en kunnen bezoekers terecht voor een kopje koffie of lunchgerecht. De Kringloop Kantine maakt gebruik van eerlijke producten van lokale leveranciers (Kistje vol Smaak, De Delftse Molen, Bakkerij Bronswijk, BuytenDelft) en bakt taarten voor Delftse horecagelegenheden als Koffie en Zo. 

Upcycle werkplaats
Hier maken deelnemers lifestyleproducten van gebruikte fietsonderdelen; riemen, lampen, stoelen die worden afgenomen door het bedrijf The Upcycle. In de boekbinderij worden (notitie)boekjes gemaakt met kaften van sloophout, recycled behang en ander restmateriaal. De boekjes worden verkocht in Delftse winkeltjes en pop up stores. 


Bekijk ook de activiteiten van: